Pamuk fiyatı bir yılda % 68 arttı
4 Mayıs 2017
USDA: 2017/18 Arz-Talep veri tablosu (Mayıs-17)
10 Mayıs 2017

Pamuk Piyasası Yorum 02-05 Mayıs 2017

Pamuk Piyasası Yorum 02-05 Mayıs 2017

Posted by Borsa Ajanı 09 Mayıs 2017

Geçtiğimiz hafta; pamuk piyasasında kayda giren 50 ton işlem vardı. Dövizin düşmesi sebebiyle ithal pamukla yerli pamuğumuz arasında fiyat farkı önemli miktarda arttı. Mayıs ve Haziran yüklemeli Amerikan – Brezilya – Arjantin ve diğer ülkeler pamuklarına önemli miktarda bağlantılar yapılmış ve bir kısmı da ülkemize ulaşmaya başlamıştır. Sanayici bu durum karşısında işine uygun olan ve fiyatı da uygun olan pamuğa yönelmek zorunda kaldı. Bu da piyasada alıcının talebine etki etti.

Bu aralarda talep yerli pamuk kullanmak zorunda veya malı gelene kadar işini görmek isteyen alıcılardan geldi. Bu ithal bağlantıları yapılmak zorunda bilindiği gibi; kendi üretimimiz ihtiyacı karşılamaya yetmeyecek.

Dolar da gevşeyince söylenecek pek bir şey kalmadı.

Unutulmamalı ki yeni mahsule en az beş ay var. Bu durum önümüzdeki yıllar için Ülkemize bir tecrübe yılı olarak kabul edilmeli.

Üreticimiz açısından iyi değerlendirilen bir sezondan sonra; yapılması gerekenler konusunda çok kararlı olarak (tabii geçmişimizden ders alarak) gereken tedbirleri alalım.

Üreten , Pazarlayan , sanayide imalat yapan, İhracat yapan Kısacası sektörün tüm kesimleri ve ekonomi yönetimimizdeki ilgili merciler bu iyi sonuçlanan üretim sezonunun tekrar tekrar yaşanabilmesi konusunda bu günden konsensüsü sağlamalıdır.

Borsa Ajanı – İbrahim ÖNGÜNŞEN

gdpr-image
Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu web sitesini kullanarak Kişisel Veri Koruma Politikasını kabul edersiniz.
Devamı