USDA: 2017/18 Arz-Talep veri tablosu (Ağustos-17)
12 Ağustos 2017
Çin; Pamuk ithalat kotasını devam ettirecek mi?
18 Ağustos 2017

Pamuk Piyasası Yorum 07-10 Ağustos 2017

Pamuk Piyasası Yorum 07-10 Ağustos 2017

Posted by Borsa Ajanı 16 Ağustos 2017

Geçtiğimiz hafta Ege(Cuma günleri yaz sebebiyle korbey toplanmıyor) pamuk piyasasında kayda giren işlem yoktu. Piyasada kalan son mallar da 31 Renk 8,10 TL. ve 41 – 32 Renkler 8,00 TL. olarak işlem gördü. Kalan mal miktarını da yok sayabiliriz. Yaptığımız fiyat tespitleri bilindiği gibi EGE pamukları ile ilgilidir. Yakın zamanda İthal Pamuk kullanımı mecburen yoğunlaştı.

İplik piyasasında sosyopolitik olaylardan direkt olarak etkilenen ekonomik durumlar sebebiyle geçiş dönümü (kışlık ürün siparişleri için) olmasına rağmen taleplerde durgunluktan bahsediliyor. Fiyatlarda düşüşler olduğunu duyuyoruz. Biz bunu hammadde maliyetine (ithal pamuğun fiyatı daha ucuz olduğu için) yormuştuk fakat inkar edilemeyecek bir ağırlaşmanın içindeyiz. Hızla yükselen yerli pamuğumuzun fiyatı son aylarda yokluk sebebi ile gerileme göstermedi ve seviyesini korudu. Bu arada sanayici de bahsettiğim sebeplerden tedbirini almıştı.

Şimdi gündemimiz; tarladaki mahsul ve geleceğidir. Gelişimin şu ana kadar iyi olduğu haberlerini bizleri memnun ediyor. Geçen yılki gibi bir sezon yaşamak için üzerimize düşen görevler var.

-Üreticimiz, büyük özen ve dikkatle ürünün kalitesini iyi korumaya, temiz toplamaya, depolamaya dikkat etmelidir.

-Çırçırcımız , yaş toplamaya engel olmalı, aldığı malı iyi depolayıp temiz çırçırlayıp piyasaya sunmalıdır.

-Sanayicimiz, ülkemizde pamuk üretilen her bölgedeki pamuğu gözden geçirip yerli pamuğumuzu öncelikli tercih ederek devamlı üretime yardımcı olmalıdır.

-Borsalarımızda alım satımlar dikkatle izlenmeli her bölüme üretici, çırçırcı ve sanayici için yapılan hizmetlerde şeffaflık ve güven vazgeçilmez unsurlar olarak daima korunmalıdır.

Bu yıl pamuk üreticisi olmak ve bu konuda kendine yeten ülke olmak konusunda her kesimin memnuniyetini sağlayıp devamlılık kanaatini pekiştireceğimiz sınav yılımız olacaktır. Bu gayreti birlikte ve kararlılıkla göstereceğiz. Hayırlı olması dileklerimle.

İbrahim ÖNGÜNŞEN – BORSA AJANI

gdpr-image
Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu web sitesini kullanarak Kişisel Veri Koruma Politikasını kabul edersiniz.
Devamı