USDA: 2017/18 Arz-Talep veri tablosu (Şubat-17)
10 Şubat 2017
ICAC; Arz Talep verileri ‘Mart-17′
2 Mart 2017

Pamuk Piyasası Yorum 13-17 Şubat 2017

Pamuk Piyasası Yorum 13-17 Şubat 2017

Posted by Borsa Ajanı 22 Şubat 2017

Balyalı PamukGeçtiğimiz hafta; Ege pamuk piyasasında kayda giren 200 TON işlem vardı. Genel olarak sakin seyirli bir haftayı geride bıraktık. Bazı günleri Kısmen Alakalı olarak adlandırdık. Alıcının çekimser durumu çoğunlukta idi. Dolardaki gevşeme İplik alıcılarını da beklemeye yönelttiği için pamukta fiyat artışı beklentisinin yerini talep azalması aldı.

Bununla beraber ithal pamuğun fiyatının altında seyreden pamuk piyasamız ihtiyacı olan işletmelerin talepleri ile devam etti. Satıcı fiyatların fazla düşmesini arzu etmediği için böyle günlerde ödeme vadelerini bir aya kadar çıkartıp mal teklif etmeyi tercih etti.

Talebin az olduğu sürecin bu şekilde geçirilip. Arz ve talebin canlandığı günde tekrar alışılan fiyatların olacağı düşüncesi ile beklemek tercih ediliyor. Gerçekte de önümüzde yeni sezona yedi ay olduğu düşünülürse pamuk piyasasında satıcı yönünden fazla endişe edilecek bir durum görülmüyor.

Borsa Ajanı – İbrahim ÖNGÜNŞEN

gdpr-image
Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu web sitesini kullanarak Kişisel Veri Koruma Politikasını kabul edersiniz.
Devamı