4. Ulusal Pamuk Zirvesi, İzmir’de yapılacak
15 Aralık 2016
ICAC; Arz Talep verileri ‘Ocak-17′
4 Ocak 2017

Pamuk Piyasası Yorum 19-23 Aralık 2016

Pamuk Piyasası Yorum 19-23 Aralık 2016

Posted by Borsa Ajanı 27 Aralık 2016

korbey-salonuGeçtiğimiz hafta; Ege pamuk piyasasında kayda giren 750 TON işlem vardı. Yıl sonunun yaklaşması, dövizdeki hareketlerin nispeten sakinleşmesi ve İplik piyasasında da çok yoğun talep olmasa da pamuk fiyatlarının da bu seviyelerde tutunuyor olması sebebiyle arz ve talebin dengeli olduğu bir haftayı geride bıraktık. İzmir, 16 Aralık Cuma günü Ulusal Pamuk Konseyi’ nin geleneksel 4. Zirvesine ev sahipliği yaptı.

Ülkemizdeki Pamuk ve pamukla ilgili sektörün bütün kesimlerinden geniş katılım oldu. Bakanlık temsilcileri ve İlgili kurumların temsilcileri; raporlarını ve bildirilerini sundular. Görüşler beyan edildi. Sektördeki tüm kesimlerin temkinli adımlarla alışverişte birbirlerini anlayıp sistemin daha rahat çalışacağı ve üreticinin de önümüzdeki dönemler itibarı ile pamuktan memnun kalacağı günlerin yakın olduğu kanaati paylaşıldı.

Bu işi bu seviyeye getirmemiz çok uzun bir süreçte oldu. 2007 yılında Pamukçuluk bitiyor mu endişesindeydik. 2002 yılındaki 210.000 Ton EGE üretiminin bir daha görülemeyeceğini düşünüyorduk. Büyük iniş çıkışlardan sonra bu yıl için EGE de 166.000 Ton üretimin gerçekleşeceğini bekliyoruz. Önümüzdeki sezon için ise daha büyük miktarda önemli artış olacağı tahminindeyiz.

İşin önemli bölümü halloldu kanaatindeyim. Şöyle ki, Yapılan yeni MİLLİ TARIM PROJESİ’ nde

Destekleme iyi oranda ve sürdürülme kararında.

İş burada Çiftçinin ekonomik şartlarda ve iyi kalitede mal üretmesinde.

Çırçırcının en önemli unsuru, malı gerektiği şartlarda Depolayabilmesi ve uygun teknolojiyi kullanarak çırçırlayabilmesinde.

Pazarlamada, düzgün bir sistem oluşturulup mümkün ise emanet sistemine son verilip arz ve talebin hakkaniyetle sağlanabileceği bir yol bulunulmasında.

En önemlisi de SANAYİCİNİN YERLİ PAMUK KULANIMINI TEŞVİK EDECEK ve kendi aralarında haksız rekabete sebep olan teşvik uygulamalarında şartları eşit şekle sokacak tedbirlerin alınarak, her kesimin kazanacağı bundan sonra PAMUK ÜRETİMİ ve TEKSTİL SANAYİİNİN gerçek lideri olan bir ülke olma hedefimizden vazgeçmeden yol almamızdır.

YENİ YILDA ÜLKEMİZE ve DÜNYAMIZA BARIŞ, SAĞLIK, HUZUR ve BOL KAZANÇLAR DİLERİM.

Borsa Ajanı – İbrahim ÖNGÜNŞEN

gdpr-image
Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu web sitesini kullanarak Kişisel Veri Koruma Politikasını kabul edersiniz.
Devamı