18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlu Olsun !
17 Mart 2017
ICAC; Arz Talep verileri ‘Nisan-17′
4 Nisan 2017

Pamuk Piyasası Yorum 20-24 Mart 2017

Pamuk Piyasası Yorum 20-24 Mart 2017

Posted by Borsa Ajanı 29 Mart 2017

Geçtiğimiz hafta; Ege pamuk piyasasında kayda giren işlem olmamasına rağmen, hafta boyunca tescilden geçen mal miktarı 5.006 ton olarak açıklanmıştır. Pamuk fiyatları (Ege) 7,45 – 7,55TL. seviyelerine ulaştı. Sanayici ipliğe aynı artışları anında yansıtamamanın sıkıntısında. İthal pamuk fiyatları doların aşağı hareketler gösterdiği günlerde daha ucuz gibi görünse de malın Türkiye’de hazır olup olmaması çok önemli.

Bu durumda ihtiyaçları yerli mal ile karşılamak zorunluluğu piyasanın da direncini arttırıyor. Satıcı hakim piyasalar yaşıyoruz. Zaman zaman fiyatı yeterli bulan veya ihtiyacı olanlar mal satıyor. İthal pamukla işini halledebilecek olan işletmeler yoğun şekilde arayışlarını sürdürüyor.

Önümüzdeki sezonda son yılların en yüksek seviyesine çıkabilecek ekiliş mümkün görülüyor.

Önemli olan malı, bol olduğu bir yılda değerinde pazarlayabilmektir. Adımlarımızı tedbirli atıp tasarrufa önem verirsek pamukçulukta güzel yıllar yaşayabileceğimize inanıyorum.

Borsa Ajanı – İbrahim ÖNGÜNŞEN

gdpr-image
Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu web sitesini kullanarak Kişisel Veri Koruma Politikasını kabul edersiniz.
Devamı