Pamuk Piyasası Yorum (02-06 Ocak 2017)
9 Ocak 2017
USDA: 2016/17 Arz-Talep veri tablosu (Ocak-17)
13 Ocak 2017

‘Better Cotton’ başvuruları başladı

‘Better Cotton’ başvuruları başladı

Posted by Alıntıdır 12 Ocak 2017

BCI Better Cotton-3Dünyada iyi pamuk (better cotton) üretimi yüzde 12’ye yaklaştı. Hedef, yüzde 30’a ulaşmak. Türkiye’ye de 2013 yılında giren uygulama hızla artıyor. Türkiye’de bulunan İyi Pamuk Uygulamaları Derneği (IPUD) Better Cotton üretimine dahil olmak isteyenler için 2017 yılı başvuruların açıldığını açıkladı. Amerika’dan Avustralya’ya, Çin’den Pakistan’a kadar birçok ülkede yürütülen ve pamuk üretiminde çevresel, ekonomik ve sosyal sürdürülebilirliği hedefleyen Better Cotton standardı, 2015 rakamlarına göre toplamda 5 kıtada 21 ülkede 1,5 milyon çiftçi tarafından uygulanıyor

2015 yılı içerisinde Better Cotton standardı altında üretilen pamuk, dünya pamuk üretiminin %11,9’una ulaşmıştır. Better Cotton üretim standardının 2020 yılına kadar dünya pamuk üretiminin %30’unu kapsaması hedeflenmektedir. 2013 sezonunda ilk Türk Better Cotton pamuğu hasadının gerçekleşmesine öncülük eden İyi Pamuk Uygulamaları Derneği, 2016 sezonunda 7 ilde 342 çiftçi ile 15,644 hektar alanda 77,897 ton kütlü pamuğun Better Cotton standartlarına uygun olarak üretilmesini sağlamıştır.

İyi Pamuk Uygulamaları Derneği, dünyada Better Cotton üretimindeki genişlemeye paralel bir şekilde 2017 yılında Türkiye’de Better Cotton üreten çiftçi sayısını arttırmayı ve faaliyet gösterdiği alanları genişletmeyi hedeflemektedir. Bu bağlamda 2017 yılı başvurularını almaya başlayan dernek, Better Cotton standardında üretim yapmak isteyen herkesi bu sürece dahil olmaya davet ediyor.

Türk pamuk çiftçisinin dünya genelindeki bu dönüşüme gecikmeden katılmasını sağlayarak Türkiye’deki Better Cotton üretimini yaygınlaştırmak istediklerini belirten İyi Pamuk Uygulamaları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Leon Piçon, uluslararası tedarik zincirlerinin alım tercihlerini sürdürülebilir standartlarda üretilen pamuklardan yana kullandıklarını söyledi. Piçon, ‘Türkiye’deki pamuk üretimini sürdürülebilirlik esaslarında dönüştürmek ülkemiz kaynaklarının daha etkin kullanımını sağlayarak verimliliğimizi arttıracak, aynı zamanda pamuk ve tekstil sektörünün iç ve dış pazarlarda rekabet gücünü arttıracaktır.

Bu bağlamda, Better Cotton standardının ulusal ölçekte yaygınlaştırılması stratejik önem taşımaktadır’ dedi.

ticaretgazetesi.com.tr/better-cotton-uretmek-isteyen-ciftciler-icin-basvurular-basladi

gdpr-image
Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu web sitesini kullanarak Kişisel Veri Koruma Politikasını kabul edersiniz.
Devamı