USDA: 2017/18 Arz-Talep veri tablosu (Mart-17)
10 Mart 2017
18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlu Olsun !
17 Mart 2017

Pamuk Piyasası Yorum 06-10 Mart 2017

Pamuk Piyasası Yorum 06-10 Mart 2017

Posted by Borsa Ajanı 14 Mart 2017

Geçtiğimiz hafta; Ege pamuk piyasasında kayda giren işlem olmamasına rağmen, hafta boyunca tescilden geçen mal miktarı 5.031 ton olarak açıklanmıştır. Bu yıl yerli pamuğa olan talep sebebiyle stoklarımız hızla azaldı yeni sezona kadar uzun (en az 5 ay) bir süre var. Beklentiler artabilir. Fiyatların üreticiyi de memnun ettiğini tahmin ediyoruz. Sezon başından bu güne kadar geçen sürede alıcı ve satıcı pozisyonunda ihtiyaçlar karşılıklı olarak sıkıntısız görüldü.

Sektör temsilcilerimizin de bu kadar kritik aşamaları geride bırakmış olduğunu umduğumuz bir yılda bu günlere iyi durumda gelmiş olmamız güçlenmekte olan bir sektör olduğumuzun en güzel göstergesidir.

Bizi ümitlendiren en kuvvetli gösterge önümüzdeki yıllarda Pamuk üretimimizin artacağı. Üreticimizin bu işe inanarak devlet desteklerini planlı bir şekilde yanında hissetmesi ve sanayicimizin de (fiyatlar uygun olduğu sürece) kesinlikle ithal pamuğu ikinci planda düşünmesidir.

Kaliteyi, üreticimizi ve pamuğun doğru pazarlanmasını (alıcı ve satıcının bu derece iyi ilişkiler içerisinde anlayışla ve kazancı paylaşarak) devam ettirebildiğimiz takdirde önümüzdeki yıllarda daha güzel günler yaşayacağımız inancındayız.

Borsa Ajanı – İbrahim ÖNGÜNŞEN

gdpr-image
Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu web sitesini kullanarak Kişisel Veri Koruma Politikasını kabul edersiniz.
Devamı